Nieuws

Nieuw revolutionair EMS-onderzoek wint de VAHL 2020 Award!

De VAHL, Veterinary Academy of Higher Learning is een organisatie die wereldwijd actief is en zich inzet voor het voortgezet onderwijs van dierenartsen door middel van webinars, clinics, opleidingen, enz. Eind augustus reikten ze in Cambridge de allereerste VAHL Awards uit voor veelbelovend toekomstig research ingediend aan de European College of Veterinary Sports Medicine and Rehabilitation (ECVSMR). Het onderzoeksplan van Anna Mokry & Lisa Woord won die award.

Het EMS-onderzoek

In 2021 zal de faculteit diergeneeskunde van de universiteit Gent een onderzoek uitvoeren naar de impact van EMS-technologie, ‘elektro’ musculaire stimulatie, in combinatie met infrarood op de rug- & broekspieren van sportpaarden. Om te testen of de EMS-technologie met infraroodwerking spieropbouw kan realiseren, zal gebruik gemaakt worden van het Equery R6 toestel.Het onderzoek is een samenwerking tussen de UGent (dr Maarten Oosterlinck, dierenarts Anna Mokry & studente Lisa Woord), kinesiste-osteopaat Siska Vandendriessche en dierenarts Paul Hanssens.

Het onderzoek zal objectief, geblindeerd en placebo-gecontroleerd uitgevoerd worden op een groep van 40 à 50 sportpaarden, die wekelijks onderzocht zullen worden gedurende 8 weken. De behandeling duurt ongeveer een uur, en wordt vijf opeenvolgende weken uitgevoerd.

Paarden gezocht!

Voor het onderzoek zijn ze op zoek naar 50 warmbloed sportpaarden die zwak of onvoldoende bespierd (rug- & broekspieren) zijn om diverse redenen: een jong paard, een paard dat na herstel van een blessure moest revalideren, een paard dat onvoldoende getraind is,… Paarden waar een kreupelheid aan de basis van de gebrekkige rugbespiering ligt, zijn echter geen kandidaten voor deze studie. 

Heb je interesse om deel te nemen aan dit onderzoek met jouw paard? Contacteer ons dan via +32(0)476/83.77.11 of andy@equerytech.com.


ems behandeling equery voor spieropbouw