Technologie

De Equery Technologie NMES

Equery maakt gebruik van NMES (NeuroMuscular Electrical Stimulation) 

De NMES-technologie levert elektrische stimulatie rechtstreeks aan de spieren waardoor ze samentrekken en ontspannen, net zoals tijdens fysieke activiteiten of trainingen maar dan veel dieper, gecontroleerd en op het juiste type spiervezels.

Het apparaat bestaat uit een speciaal pak uitgerust met 6 elektrodeparen die de elektrische stimulatie voorzien op 6 spiergroepen. De 2 Nano koolstof infrapanelen zorgen voor de diepe warmtebehandelingen. Het comfortabele pak is gemaakt van duurzaam en geschikt materiaal die de elektroden perfect op de juiste spiergroep houden. Deze worden aangestuurd door de Equery controller die het gekozen trainingsprogramma aanstuurt naar de Equery ontvanger via een afgesloten draadloze peer-to-peer verbinding. De ontvanger levert dan de gekozen stimulatie op het technisch pak.

Vraag uw demo & offerte aan

We hebben speciaal voor paarden een revolutionair spierstimulatiesysteem ontwikkeld en ontworpen.

De toegepaste technologie, gepatenteerd door de fabrikant, nl. EQUERY-Tech Ltd, wordt wereldwijd gebruikt in meerdere NeuroMuscular Electrical Stimulation (NMES) -apparatuur in de sport-, revalidatie- en medische sector. Deze gepatenteerde technologie is sinds 2010 één van de meest effectieve en veiligste oplossingen voor NMES.
 Het EQUERY-project werd gelanceerd in 2015 en na enkele jaren van multinationale testen en ontwikkeling is het EQUERY-product klaar voor de paardenmarkt.

Equery IR Technology

Equery infrarood (IR) hittetherapie
  • verhoogt lokale doorbloeding
  • verhoogt het  metabolisme 
  • vermindert spierpijn 
  • vermindert stijfheid. 
De uiterste moderne   infraroodtechnologie   helpt het Equery systeem bij het verbeteren van de US gepatenteerde EMS-technologie.

De fysiologische voordelen van thermotherapie zijn reeds gekend sinds duizenden jaren bij verschillende culturen. Zonneschijn, warm zand of warme stenen en warm water zijn altijd al doeltreffende middelen geweest in therapie tegen pijn en ziektes. Thermotherapie door infraroodtechnologie kan effectief de stijfheid van spieren, veroorzaakt door fysische vermoeidheid en chronische musculoskeletale pijn, verlichten. Kreupelheid, Rhabdomyolyse (spierbevangenheid) Deze oude methode heeft de ontwikkeling van het Equery systeem geïnspireerd en zorgt voor een perfecte combinatie van alle voordelen die thermotherapie en elektrische spierstimulatie (EMS) leveren.

Contacteer ons

Equery R6 draadloze unit

De Equery R6 Draadloze Unit doet het beter dan zijn concurrenten door zijn slimme, vernieuwende en hoogkwalitatieve functies. De verfijnde polyamide cover van het apparaat is duurzaam en zowel stof- als waterbestendig. Een unieke magnetische verbinding maakt het makkelijk en veilig te gebruiken en is roestbestendig. De Equery R6 maakt gebruik van speciale radio communicatie frequenties die zorgen voor het verste bereik en de snelste reactietijd. Bovendien, de toonaangevende peer to peer (P2P) draadloze verbinding laat een stabiele en beveiligde verbinding toe. De batterij voorziet tot 30u ononderbroken gebruik van het apparaat.