Nieuws

Het verschil tussen magnetische elektrotherapie & elektrospierstimulatie

Wat is dan het concrete verschil tussen magnetische elektrotherapie en elektrische spierstimulatie?

Het belangrijkste verschil is dat de elektrische spierstimulatie de spier daadwerkelijk doet samentrekken. Iets wat wetenschappelijk gezien onmogelijk is om te doen met magnetische elektrotherapie

Magnetische elektrotherapie

Magnetische elektrotherapie is een praktijk waarbij een laag statisch magnetisch veld wordt gecreëerd door een permanente magneet. Het is vergelijkbaar met de alternatieve geneeskunde van de elektromagnetische therapie die gebruik maakt van een magnetisch veld opgewekt door een elektrisch aangedreven apparaat.

De therapie zelf houdt geen elektrische spierstimulatie in en werkt op een veel lagere frequentie, waardoor het onmogelijk is om de spieren samen te trekken. Met andere woorden, het zal alleen de oppervlakkige spieren relaxen en het bindweefsel kalmeren.

Elektrische spierstimulatie

De EMS-technologie van het Equery toestel bouwt nieuwe spiervezels op en stimuleert de aanwezige diepe spiervezels (rood of wit). Er zijn verschillende programma's en enkele daarvan richten zich op het behandelen van ontstekingen, spierpijn en zelfs de behandeling van kissing spine, kreupelheid en spieratrofie. Daarnaast stimuleert Equery de bloedcirculatie, geeft het een metabolismeboost en is er een specifiek relaxatieprogramma.

Dit maakt de EMS-technologie met infraroodverwarming de meest unieke in de paardenwereld. 

*Dit artikel werd gecreëerd in samenwerking met Michèle Thissen, Equery verdeler voor de Verenigde Arabische Emiraten & de UAE Showhub.