Nieuws

Welke medische problemen kan Equery verlichten of verhelpen?

Kreupelheid bij paarden

Kreupelheid is de meest voorkomende reden om paarden op 'pensioen' te plaatsen of niet meer te gebruiken. Het kan worden veroorzaakt door trauma's, aangeboren of verworven aandoeningen, infecties, stofwisselingsstoornissen of aandoeningen van het zenuwstelsel en de bloedsomloop. Kreupelheid is geen ziekte op zich, maar een klinische indicatie van een slechte spieractivatie, aandoening of ontsteking. Wat ons opviel is dat veel paarden buiten het competitieseizoen een minder intensief trainingsschema hebben of moeten rusten door een blessure of zwangerschap.

Dit is begrijpelijk vanwege het intensieve seizoen, de weersomstandigheden, de aard van de blessure, etc. Maar door de spieren van je paarden onvoldoende te trainen of ze voor een lange tijd niet te trainen, kunnen ze spiermassa verliezen. Met Equery kan je toch een efficiënte training in de stal of eender waar uitvoeren omdat het apparaat draagbaar is. We hebben 6 verschillende programma's, waaronder 2 passieve programma's, die we aanraden om ook buiten het wedstrijdseizoen te gebruiken. Dit omdat je nog steeds de diepe spiervezels activeert (zodat u spieratrofie en kreupelheid voorkomt). Je stimuleert de stofwisseling en de bloedcirculatie waardoor je geen ontstekingen krijgt.

Omdat we de spieren direct aanpakken, kan je nog steeds passief trainen op een niet-invasieve en gewrichtsvriendelijke manier. Bovendien bouw je op een duurzame manier opnieuw naar het wedstrijdseizoen toe. Dit zal zeker resulteren in een veel gezonder paard met minder blessures of gezwollen gewrichtsbanden. Deze sessies kunnen één of twee keer per week gedaan worden van 30 minuten tot 60 minuten. 

Kissing Spine

Kissing spine verwijst naar een toestand bij paarden waarbij twee of meer van de wervels zo gepositioneerd zijn dat ze elkaar raken of tegen elkaar wrijven. Paarden met kissing spine kunnen rugpijn, botcysten, artritische symptomen en andere problemen ontwikkelen. Equery bouwt, herschept en versterkt de rugspieren (bijvoorbeeld: longissimus dorsi). Dit maakt het voor ons mogelijk om niet alleen kissing spine in de wervelkolom te voorkomen, maar ook om dit te behandelen. Met Equery elektrische spierstimulatie richten we ons direct op de (rug)spieren van de wervelkolom en bouwen we diepe spiervezels op, die de rug versterken en steun bieden aan de wervelkolom. Hierdoor kan de wervelkolom weer in zijn natuurlijke balans komen. 

Spieratrofie

Spierverlies, of spieratrofie bij paarden is een symptoom dat kan worden veroorzaakt door beschadiging van zenuwen of spiervezels of een ziekte die gewichtsverlies veroorzaakt. Equery activeert de spier opnieuw en richt zich op verschillende zones over het hele lichaam, waardoor het gemakkelijk is om de spiermassa in een bepaalde regio te herstellen en weer op te bouwen.

Door ons te richten op de rode en witte spiervezels zijn we in staat om de spiermassa opnieuw op te bouwen met de elektrische spierstimulatie EMS-technologie en de juiste voeding. Het verschil is vaak al zichtbaar na drie behandelingen van ongeveer een uur. Bij voorkeur moet u 2 keer per week trainen met Equery en afhankelijk van de ernst van de spieratrofie. 

Koliek

Koliek is een term die wordt gebruikt om het symptoom buikpijn te beschrijven, wat bij paarden meestal wordt veroorzaakt door problemen in het maag-darmkanaal. Er zijn meer dan 70 verschillende soorten darmproblemen die kolieksymptomen veroorzaken, die variëren van licht tot ernstig (levensbedreigend). In veel ernstige gevallen worden behandelingen zoals injecties toegepast of in het ergste geval kan het paard helemaal niet geholpen worden, wat we met Equery willen voorkomen.

Omdat de elektrische spierstimulatie de spieren rond de buik activeert, activeren de contracties indirect ook het spijsverteringsstelsel. Na of tijdens onze behandelingen of trainingen merken we dat 95% van de paarden ontlasten (afvalstoffen en gifstoffen verwijderen) of urineren. Ze hebben ook de neiging om meer water te drinken na onze trainingen.

Met Equery stimuleren we actief de stofwisseling en de bloedcirculatie, wat ook bijdraagt aan de spijsvertering. Op deze manier kunnen we kolieken voorkomen en zelfs de mildere versies behandelen met twee passieve sessies per week van 30 minuten tot een uur.

Dysfunctioneel metabolisme

Het onvermogen om koolhydraten te metaboliseren, ook wel bekend als insulinedysregulatie, is het belangrijkste probleem bij paarden met het paardenstofwisselingssyndroom. Hoge bloedinsulineconcentraties leiden tot hoefbevangenheid, wat op zijn beurt kan leiden tot serieuze kreupelheid. Door regelmatig te trainen met Equery wordt de stofwisseling van het paard geactiveerd, werkt het spijsverteringsstelsel regelmatiger en met ons speciale passieve herstelprogramma elimineert het lichaam de afvalstoffen en gifstoffen.
Terwijl de actieve sessies dan weer bijdragen aan een 90% effectievere training dan elke andere manuele training. Dit voorkomt op zijn beurt hoge bloedinsulineconcentraties.

Pezen, gewrichten en gewrichtsproblemen

Ligamenten genezen langzaam. Vooral letsels van de achterhand kunnen frustrerend zijn omdat de anatomie van je paard het moeilijk maakt om de genezing daar te versnellen en het soms moeilijk te raden is wanneer je paard opnieuw klaar is om te trainen. Daarnaast hebben pezen en gewrichtsbanden een minder goede bloedtoevoer. Een ernstige scheur duurt langer om te genezen dan een milde scheur, en een 20-jarig paard kan langzamer genezen dan een 5-jarig paard.

Gewoonlijk genezen ligamenten iets sneller dan pezen, maar het kan nog steeds 9 tot 12 maanden duren vooraleer deze verwondingen 100% genezen zijn, uitgezonderd de kleine. Equery versnelt niet alleen dit genezingsproces, maar voorkomt ook dat deze blessures zich in de eerste plaats voordoen. Door regelmatig te trainen verhogen we de bloedcirculatie naar de gewrichtsbanden en de pezen, waardoor de ontsteking afneemt. Door direct op de spieren te richten werken we op een niet-invasieve en gewrichtsvriendelijke manier.