Nieuws

Hoe verbetert Equery de prestaties van paarden?

Door het opbouwen van spiermassa en het trainen of ondersteunen van bestaande spiermassa verbetert de algemene conditie en gezondheid van uw paard. Dit komt op zijn beurt het uithoudingsvermogen en de kracht van het paard ten goede, maar vermindert ook de hersteltijd die het nodig heeft na een zware inspanning. 

Uithoudingsvermogen en kracht

Om het uithoudingsvermogen en de spierkracht van uw paard te ontwikkelen, wordt bij veel trainingen gebruik gemaakt van heuvelwerk (of verschillende niveaus). Hoewel er wordt gezegd dat het een lage impact heeft op de gewrichten, is dit niet noodzakelijkerwijs altijd waar. Afhankelijk van het gewicht van de ruiter en het paard kan dit een zeer ingrijpende training voor je paard zijn. Vooral in de duur- en wedstrijdsport, waar de paarden al lijden tijdens de wedstrijd, biedt onze EMS-technologie de veiligste niet-invasieve manier om ze te trainen. 

Door ons direct op de spieren te richten, belasten we de gewrichten, pezen of banden op geen enkele manier. Hierdoor wordt energie gerecupereerd die direct naar de spiervezels gaat, wat weer resulteert in een lager energieverlies tijdens een wedstrijd. Dit geldt ook voor het springvermogen. Door energie op te wekken tijdens de training bouwen we niet alleen spiermassa op maar dragen we ook bij aan hun piekprestaties.

We adviseren onze duur- en conditietrainingen twee keer per week. Bovendien verbeteren onze opwarmings- en afkoelingsprogramma's hun prestaties tijdens de wedstrijd of tijdens het springen. 

Recuperatietijd

De hersteltijd van het hart is vooral belangrijk bij het uithoudingsvermogen en het racen.Het wordt gedefinieerd als het tijdsinterval tussen het einde van de fase en de presentatie aan de poort van de dierenarts; het telt mee voor de totale looptijd van de racewedstrijd. Toch is het belangrijk dat elk paard een goede conditie behoudt.

Equery ontwierp 6 unieke programma's met elk hun specifieke doel voor training, revalidatie en herstel. Hoewel ze allemaal bijdragen aan de algemene conditie van het paard, is er één speciaal ontworpen om de hersteltijd van het hart te verbeteren. Door regelmatig te trainen met Equery zal je merken dat de recuperatietijd van je paard aanzienlijk zal verbeteren.

equery spieropbouw voor betere prestaties