Nieuws

Nieuw revolutionair EMS-onderzoek van Equery zoekt 50 paarden

Een nieuw revolutionair onderzoek gaat de impact na van neuromusculaire elektrostimulatie in combinatie met infrarood op de rug- en broekspieren van warmbloed sportpaarden. De vraagstelling luidt: kan de EMS-technologie kwalitatieve spieropbouw realiseren of niet? Voor het onderzoek zijn we op zoek naar 50 warmbloed sportpaarden met onvoldoende of zwakke rug- & broekbespiering.

EMS-onderzoek in samenwerking met de UGent


In 2021 zal de faculteit diergeneeskunde van de universiteit Gent een onderzoek uitvoeren naar de impact van EMS-technologie, ‘elektro’ musculaire stimulatie, in combinatie met infrarood op de rug- & broekspieren van sportpaarden. Om te testen of de EMS-technologie met infraroodwerking spieropbouw kan realiseren, zal gebruik gemaakt worden van het Equery R6 toestel.Het onderzoek is een samenwerking tussen de UGent (dr Maarten Oosterlinck, dierenarts Anna Mokry & studente Lisa Woord), kinesiste-osteopaat Siska Vandendriessche en dierenarts Paul Hanssens.

Het onderzoek zal objectief, geblindeerd en placebo-gecontroleerd uitgevoerd worden op een groep van 40 à 50 sportpaarden, die wekelijks onderzocht zullen worden gedurende 8 weken. De behandeling duurt ongeveer een uur, en wordt vijf opeenvolgende weken uitgevoerd.


VAHL Award voor veelbelovend research


Het onderzoeksplan werd ondertussen al beloond met de VAHL Award 2020 voor veelbelovend toekomstig research in Europa. Deze organisatie (‘Veterinary Academy of Higher Learning’) is een wereldwijd opleidingsinstituut dat zich inzet voor het voortgezet onderwijs van dierenartsen. 


Equery: spieropbouw, training & revalidatie


Equery werd ontworpen om de natuurlijke spiermassa van paarden te vergroten maar ook om die te behouden tijdens de revalidatie. Het Equery-toestel kan gebruikt worden als warm-up of cooling-down, ter vervanging van een deel van (belastende) training maar ook als deel van de behandeling van bepaalde rugproblemen zoals kissing spines.

Het Equery R6 toestel maakt gebruik van EMS, elektrische musculaire stimulatie en infraroodtechnologie. De technologie levert elektrische stimulatie rechtstreeks aan de spieren waardoor ze samentrekken en ontspannen, net zoals tijdens fysieke activiteiten of trainingen maar dan veel dieper, gecontroleerd en op het juiste type spiervezels.


Paarden gezocht


Voor het onderzoek zijn we op zoek naar 50 warmbloed sportpaarden die zwak of onvoldoende bespierd (rug- & broekspieren) zijn om diverse redenen: een jong paard, een paard dat na herstel van een blessure moest revalideren, een paard dat onvoldoende getraind is,… Paarden waar een kreupelheid aan de basis van de gebrekkige rugbespiering ligt, zijn echter geen kandidaten voor deze studie. 

Interesse om deel te nemen aan dit onderzoek met uw paard? 

Dan kan u contact opnemen met:


ems behandeling equery voor spieropbouw